Navigera: Butiken Pelletskaminer KMP Ekerum KMP Ekerum silvermetallic


KMP Ekerum silvermetallic

  • p-märktKMP Ekerum - modern och tidlös

Stilren, avskalad och modern, det är KMP Ekerum som formgivits av Fredrik Fyhr och Fredrik Svensson. Frontens formspråk är lika självklart som distinkt och det stora fönstret ger betraktaren optimal insyn till den levande elden. Även den öppningsbara toppen och den genomtänkta sockeln bidrar till det lätta och spänstiga uttrycket. KMP Ekerum är utvecklad och tillverkad i Sverige. Resultatet är en högkvalitativ, elegant och tidlös kamin med skandinavisk känsla som är lika lättplacerad som lättskött. Kaminen är tillverkad i lackerad plåt och aluminium, där topp och front erbjuds i sex olika kulörer. Sidorna och sockeln är lackerade i en diskret grafitgrå nyans.

Kontrollerad värme på dina villkor
KMP-kaminerna är P-märkta och dess fläktar och patenterade bränslematning gör dem till de mest tystgående pelletskaminerna på marknaden. KMP Ekerum är utvecklad för att fungera som en primär värmekälla. Den höga verkningsgraden i kombination med den automatiska driften gör att kaminen ersätter upp till 80 % av uppvärmningen i en normal villa med t.ex. direktverkande el. Rumstemperaturen ställs enkelt in på manöverpanelen och vid termostatdrift tänds och släcks kaminen automatiskt för att hålla inställd temperatur. Påfyllning av pellets sker enkelt genom att toppen skjuts framåt så att förrådet blir tillgängligt. Det rymliga förrådet gör att kaminen, i ett normalt hus, brinner 1-2 dygn innan det är dags att fylla på igen.

Med eller utan skorsten…
Har du ingen skorsten kan du välja att installera KMP Ekerum helt utan en traditionell skorsten. Lösningen kallas KMP Drag och är en patentsökt fläktstyrd rökgaskanal som går rakt ut genom väggen. Även anslutningen till en traditionell skorsten, ny eller gammal, är mycket smidig då endast ett handgrepp skiljer anslutning uppåt från bakåt. 

pdf Produktblad Ekerum 306.58 Kb

TEKNISKA DATA
 Effekt (min-max)  kW
 3,5-6
 Pelletsförråd  liter  38
 Brinntid  tim  18-40
 Verkningsgrad  %  93
 Strömförsörjning    230V, jordat
 Rökrör diameter  mm  76
 Vikt  kg  100-125
 Ljudnivå  dB  < 45
:
31 950,00kr
Senast uppdaterad: onsdag, 24 april 2019 19:55